Emuladores de Ajedrez de MESS

Otras participaciones no clasificadas

Moderador: Luis a

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor Volodymyr » 29 Jun 2017 20:09

Many thanks to CBF Luis,also Berger hap Yovan.
I'm watching the project and sometimes update.
A good idea is 30 and 40 Mhz for Saitek and Montreux.
This is the level of Tasc.
Volodymyr
Senior
Senior
 
Mensajes: 43
Registrado: 01 Jul 2016 22:58
Ubicación: Ukraine

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor Luis a » 29 Jun 2017 21:28

Hi Volodymyr,

Many thanks for your fantastic artworks. If you have some free time you could improve the artworks of the Mephisto modules. Or a tutorial with your tips and tricks.

Saludos,
Luis
Luis a
Senior
Senior
 
Mensajes: 65
Registrado: 21 Ene 2013 12:35

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor Volodymyr » 29 Jun 2017 22:33

Hi Luis,
New artwork for Mephisto? I did for some modules.
I think I'm ready for 95%, a few minor errors to fix.
Now only for private use,it's temporary. I sent it to a few acquaintances.
I'm not doing this now.

I have an idea for new personalities for Chessmaster 10/11.
I've done them before. A lot of changes and a lot of work.
I think by the end of the year. But this is just an idea.

Imagen
Volodymyr
Senior
Senior
 
Mensajes: 43
Registrado: 01 Jul 2016 22:58
Ubicación: Ukraine

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor CBF » 30 Jun 2017 09:43

Hi,

here's a set of new chess ROMs which I've got from 2 chessfriends:
http://www1.zippyshare.com/v/QlGxR40s/file.html

It's useless for normal CB-Emu users, because these devices are not yet implemented in MAME or CB-Emu,
but maybe 'hap' will read this and would like to write a MAME driver for one or more of these machines!? ;)

Especially the Fidelity Excel Mach II & III should not be difficult, because they are VERY similar to the already existing Excel 68k.
I've tried to simply use these ROMs with the 68k driver (and increasing the RAM area), and at least the Mach II allows to
make a few moves (only with the pawns, not with the other pieces), but then it stucks.
So it seems there are a few other hardware differences (maybe other addresses for RAM, I/O, ports ...), but unfortunately
I have no idea of such hardware things.

CBF
CBF
Veterano
Veterano
 
Mensajes: 156
Registrado: 21 May 2016 12:13

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor berger » 30 Jun 2017 12:52

Hi CBF,

Thanks for sharing these romdumps. I think I could provide, in the short term, some technical information on Mach II and III...

Regards,
Berger
Moderador del foro
Avatar de Usuario
berger
Moderador del foro
Moderador del foro
 
Mensajes: 1141
Registrado: 12 Ene 2013 23:00
Ubicación: Barcelona (CATALUNYA)

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor hap » 01 Jul 2017 15:56

Ok, I'll wait for a short term. :)
hap
Senior
Senior
 
Mensajes: 36
Registrado: 27 Oct 2016 23:42

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor CBF » 07 Jul 2017 15:28

berger escribió:I think I could provide, in the short term, some technical information on Mach II and III...


Well, a first success: I could get the Mach II working! :)
It just required an additional line to define the 128kB Hash RAM:
AM_RANGE(0x200000, 0x21ffff) AM_RAM

Unfortunately for the Mach III a similar line is not enough:
it displays "Err" at start and doesn't respond at all, so there must be some further differences.
I'm not sure if I can solve this problem myself!?

CBF
CBF
Veterano
Veterano
 
Mensajes: 156
Registrado: 21 May 2016 12:13

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor CBF » 08 Jul 2017 11:29

Ok, now also the Mach III is working! :)

It just needed the exact RAM size (64kB):
AM_RANGE(0x200000, 0x20ffff) AM_RAM
The problem was, that I've first tried it with the 128kB of the Mach II, but the Mach III didn't like this size.

A new CB-Emu update with Excel Mach II & III is now available on my cloud folder (only the new files) ...

CBF
CBF
Veterano
Veterano
 
Mensajes: 156
Registrado: 21 May 2016 12:13

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor IvenGO » 08 Jul 2017 13:12

Wow! This rocks!

Btw: is it possible to set 8mb RAM for "Genius 030 London V5.00 OC" so it will be exactly like TurnierMashine for WorldCup
https://www.schach-computer.info/wiki/i ... _TM_London

Thanks in advance!
IvenGO
Senior
Senior
 
Mensajes: 41
Registrado: 01 May 2013 15:43
Ubicación: Moscow, RF

Re: Emuladores de Ajedrez de MESS

Notapor CBF » 08 Jul 2017 13:29

IvenGO escribió:Btw: is it possible to set 8mb RAM for "Genius 030 London V5.00 OC" so it will be exactly like TurnierMashine for WorldCup
https://www.schach-computer.info/wiki/i ... _TM_London


No, unfortunately not!
I've already tried that, but the 768kB RAM is 'hardcoded' in the ROM (you can even find the text '768k' in the ROM),
so we would also need the 'real' Genius-ROM of the TM-version - simply increasing the RAM size in the driver doesn't work,
if the program is not intended to use (or test for) different RAM sizes.

CBF
CBF
Veterano
Veterano
 
Mensajes: 156
Registrado: 21 May 2016 12:13

AnteriorSiguiente

Volver a GENERAL

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado

x